لوگوی شرکت نبکا

خودروی متصل (Connected Car) چیست و چه مزایایی دارد؟

تصویری از یک خودروی مجهز به فناوری خودروی متصل

فناوری به سرعت در حال پیشرفت است و اینترنت زندگی روزمره‌ی ما را دگرگون کرده. به عبارت دیگر تمام دنیا به همدیگر «متصل» شده. شما تقریباً می‌توانید هر کاری را به صورت آنلاین انجام دهید.

وقتی تقریباً همه چیز به اینترنت متصل است، چرا ماشین‌ها را به اینترنت متصل نکنیم؟ این دقیقاً ایده‌ای بوده که باعث شکل‌گیری خودروهای متصل (Connected Cars) شد. خودروی متصل به زودی به یکی از بدیهیات و ملزومات صنعت اتومبیل تبدیل خواهد شد و فقط می‌توان انتظار داشت که کارایی آن بهتر و بهتر شود.

خودروی متصل (Connected Car) چیست؟

به زبان ساده هر خودرویی که به اینترنت متصل باشد، خودروی متصل است. خودروی متصل همچنین قادر است تا اینترنت خود را با دستگاه‌های داخل و بیرون ماشین به اشتراک بگذارد و با سرویس‌ها یا دستگاه‌های خارج از ماشین دیتا تبادل کند. خودروهای متصل همچنین می‌توانند با درخواست راننده، اطلاعات لازم را دانلود کنند.

تکنولوژی خودروی متصل چگونه کار می‌کند؟

هر خودرویی که مجهز به اینترنت باشد می‌تواند خودروی متصل نامیده شود. در حال حاضر کمپانی‌های خودروسازی از دو نوع سیستم در خودروهای متصل استفاده می‌کنند: در نوع اول یک چیپ‌ست و آنتن داخلی در خودرو تعبیه می‌شود و در نوع دوم سخت‌افزاری برای اتصال آن به گوشی هوشمند راننده در نظر گرفته شده. خودروی متصل باید دارای قابلیت دسترسی یا ارسال دیتا، دانلود آپدیت‌های نرم‌افزاری، اتصال به بقیه دستگاه‌ها (اینترنت اشیا) و قابلیت تأمین وای‌فای برای سرنشینان باشد. در خودروهای متصل می‌توانیم به تله‌ماتیک خودرو دسترسی داشته باشیم؛ این ویژگی برای خودروهای برقی بسیار مفید است.

ویژگی‌های خودروهای متصل

خودروهای متصل معمولاً همراه با یک سری ویژگی‌های هوشمند و مطلوب عرضه می‌شوند. این ویژگی‌ها به طور کلی تجربه رانندگی و مالکیت را بهبود می‌بخشد. ضمن این که با استفاده از آخرین فیچرهای امنیتی، ایمنی خودرو را افزایش می‌دهد. در ادامه چند ویژگی هوشمند خودروهای متصل را با هم بررسی می‌کنیم.

اتصال به اینترنت در ماشین‌ها

یک خودروی متصل همیشه از طریق یک چیپ‌ست یا سیم‌کارت تعبیه‌شده در آن، به اینترنت دسترسی دارد به شرط آن که پوشش شبکه بی‌سیم پایدار وجود داشته باشد (آنتن‌دهی مطلوب باشد).

خودروهای متصل همچنین می‌توانند برای سرنشینان اتصال وای‌فای فراهم کنند و به‌روزرسانی‌های منتشرشده توسط سازنده را نیز دانلود کنند و به اپ‌ها و خدمات آنلاین نیز دسترسی داشته باشند.

اپ اتصال به خودرو

برخی سازندگان خودرو یک اپ برای گوشی‌های هوشمند ارائه می‌دهند که از طریق آن، صاحب خودرو می‌توانید با آن ارتباط بی‌سیم برقرار کند. این ارتباط به فرد اجازه می‌دهد تا برخی کارها مثل قفل یا باز کردن قفل، باز کردن سان‌روف، روشن یا خاموش کردن موتور، روشن کردن چراغ و یا حتی بوق زدن را از راه دور انجام دهد. ضمن این که این اپ موقعیت دقیق خودروی شما را با کمک جی‌پی‌اس به شما نمایش می‌دهد.

تصویری از یک اپ موبایلی متصل شده به خودروی برقی که میزان شارژ باتری را نشان می‌دهد.

وضع مقررات برای رانندگان جوان

در ابتدا این توضیح باید مطرح شود که در آمریکای شمالی به افراد زیر ۱۸ سال نیز گواهی‌نامه داده می‌شود و نوجوانان حدوداً ۱۵-۱۶ هم می‌توانند گواهی‌نامه بگیرند، اما رانندگی آن‌ها محدودیت‌هایی دارد مثلاً فقط در طول روز می‌توانند رانندگی کنند یا این که حتماً یک شخص بزرگسال که گواهی‌نامه دارد باید همراهشان باشد. حالا خودروهای متصل این امکان را فراهم کرده‌اند تا این مقررات به صورت هوشمند اعمال شود. مثلاً یکی از ویژگی‌های مرتبط با آن جئوفنسینگ (Geo-Fencing) یا حصارکشی جغرافیایی نام دارد. به عبارت ساده یک مرز جغرافیایی ایجاد می‌کند و اگر خودرو از آن مرز خارج شود، به موبایل مالک یک اخطار ارسال می‌شود. این ویژگی در همان اپ اتصال به خودرو وجود دارد که در قسمت قبل توضیح دادیم و می‌تواند به والدین برای محافظت بهتر از فرزندانشان که احتمالا در رانندگی بی‌تجربه هستند، کمک کند.

اتصال خودرو به خودرو

این فناوری می‌تواند به خودروهای مختلف اجازه دهد تا با خودروهای دیگر در ارتباط باشند. وجود این ارتباط می‌تواند اطلاعات مفیدی مثل روند ترافیک، شرایط جاده و محدودیت‌های جاده را در اختیار همه قرار دهد. این فناوری که خودرو به خودرو یا Vehicle to Vehicle (به اختصار V2V) نامیده می‌شود، جزئی ضروری در خودروهای خودران خواهد بود و اینگونه که پیش‌بینی می‌شود، خودروهای خودران، آینده صنعت حمل‌ونقل هستند.

سرگرمی

در خودروی متصل شما می‌تواند به اپ‌ها یا سرویس‌های سرگرمی دسترسی داشته باشید. مثلاً می‌توانید به موسیقی گوش کنید، به رادیو گوش دهید یا این که ویدئو تماشا کنید (تماشای ویدئو فقط در حالتی که ماشین ایستاده باشد ممکن است).

پارک از راه دور

همان طور که از نام آن نیز احتمالا پیداست، این ویژگی به شما اجازه می‌دهد تا از بیرون از خودرو، خودروی خود را پارک کنید. با استفاده از اپ متصل به خودرو، شما می‌توانید از خودروی خود خارج شوید و زوایای مختلف محل پارکینگ را به دقت ببینید و به بهترین شکل ممکن، خودروی خود را در جای تعیین شده پارک کنید.

ایمنی

خودروی متصل به چندین فیچر حیاتی مجهز است مثل ردیابی و به اشتراک‌گذاری موقعیت به صورت زنده، تماس با اورژانس و نیروی امداد در زمان حادثه یا خراب شدن خودرو. این ویژگی‌ها می‌تواند در بسیاری از موقعیت‌های حساس برای افراد، سرنوشت‌ساز باشد.

مزایای خودروهای متصل برای مشتریان

  • دسترسی به طیف گسترده‌ای از اطلاعات و سرگرمی و خدمات مرتبط با آن‌ها در حین رانندگی
  • مسیریابی پیشرفته با استفاده از اپ‌های third-party
  • افزایش ایمنی که کاهش حوادث را در پی دارد و می‌تواند موجب کاهش هزینه‌های بیمه نیز شود.
  • همیشه می‌توانید خودروی خود را ردیابی کنید و موقعیت آن را به صورت زنده ببینید، حتی اگر ماشین در اختیار خودتان نباشد.
  • از راه دور می‌توانید به بسیاری از فیچرهای خودرو دسترسی داشته باشید و آن‌ها را فعال کنید یا تغییر دهید.

آینده فناوری خودروی متصل

همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، فناوری خودروی متصل منحصر به خودروهای با راننده نیست، بلکه نقش مهمی در خودروهای خودران نیز ایفا می‌کند. خودران‌ها برای ارتباط با زیرساخت‌های جاده‌ای و سیستم ابری از این فناوری استفاده می‌کنند. در حال حاضر هم این تکنولوژی در حال دگرگون کردن صنعت اتومبیل‌سازی است. خودروهای برقی به طور ویژه‌ای از فناوری خودروی متصل استفاده می‌کنند و رشد روزافزون استفاده از این فناوری را می‌توان به خودروهای برقی نسبت داد. خودروهای برقی آلودگی بسیار کمتری برای محیط زیست ایجاد می‌کنند و بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود که آینده‌ی صنعت حمل‌ونقل باشند.

خودروی نبکا ET5 (اسکای ول)

خودروی نبکا ET5 (اسکای ول) به سیستم خودران (نسخه 2.5) مجهز بوده و خودرویی متصل (Connected) به حساب می‌آید. نبکا ET5 دارای برخی از ویژگی‌های خودروهای خودران مثل پارک خودکار است. این خودروی برقی با امکانات متفاوتی در بازارهای مختلف عرضه می‌شود که نسخه عرضه شده در ایران فول‌آپشن‌ترین مدل این خودرو به حساب می‌آید و مطابق با آخرین استانداردهای روز دنیاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *