لوگوی شرکت نبکا

باتری خودروهای برقی چه زمانی باید تعویض شوند؟

تعویض باتری خودروهای برقی

تحقیقات جدیدی نشان می‌دهند که نگرانی‌ها درباره باتری خودروهای برقی بیش از حد است  و باتری‌های خودروهای برقی بیش از انتظار عمر می‌کنند.
یکی از نگرانی‌هایی که بسیاری از افراد درباره تغییر نحوه حمل‌ونقل خود و انتخاب خودروهای برقی دارند، عمر باتری است. بسیاری از ما تا به حال تخریب باتری گوشی‌های تلفن همراه را تجربه کرده‌ایم و بلااستفاده شدن آن را در طول زمان دیده‌ایم. هزینه گزاف تعویض باتری گوشی موبایل هم یکی از مشکلاتی است که اغلب ما تجربه کرده‌ایم. آیا خودروهای برقی هم دچار همین مشکلات خواهند شد؟
طبق آخرین داده‌های محققان صنعت، جای نگرانی زیادی برای دارندگان خودروهای برقی وجود ندارد. تیم محققان Recurrent Auto با استفاده از داده‌های حدود ۱۵۰۰۰ راننده‌ای که در پلتفرم این شرکت ثبت‌نام کرده‌اند، دریافتند که تعویض باتری خودروهای برقی بسیار نادر است و تنها حدود ۱.۵ درصد از خودروهای برقی به تعویض باتری نیاز پیدا خواهند کرد. البته که باتری تمامی این خودروها شامل گارانتی می‌شود. علاوه بر این، نویسندگان این تحقیق پیشنهاد می‌کنند که نگرانی‌ها درباره تحلیل رفتن باتری به مرور زمان، (مثل توانایی گوشی‌های تلفن همراه که در نگه داشتن شارژ بدتر می‌شود) ممکن است تا حد زیادی بی‌اساس باشد. درست است که خودروهای برقی هنوز یک فناوری نسبتا جدید به شمار می‌روند و نزدیک به ۵۰ درصد از این خودروها فقط در سال و ۲۰۲۳ ۲۰۲۲ به فروش رسیده‌اند، اما داده نشان می‌دهند که  عمر باتری ممکن است بسیار بیشتر از تصور رایج افراد باشد.

باتری خودروی برقی چقدر عمر می‌کند؟

پذیرش خودروهای برقی در چندسال گذشته رشد زیادی را تجربه کرده و تا پیش از این، از میزان محبوبیت کمتری برخوردار بوده است. به همین دلیل همچنان در این باره اطلاعات بسیار دقیقی وجود ندارد. اما می‌توان طبق مشاهدات نمونه‌های قدیمی این خودروها طول عمر تقریبی باتری را حدس زد. البته لازم به ذکر است که خودروهای برقی در طی این سال‌ها پیشرفت بسیاری را در فناوری باتری تجربه کرده‌اند و بیش از پیش بهبود یافته‌اند.

حتی مدل‌های اولیه خودروهای برقی طول عمر بیشتری نسبت به تصور اغلب افراد دارند زیرا تعداد بسیار کمی از آن‌ها حتی پس از پایان دوره گارانتی نیازمند تعویض شده‌اند. گارانتی برای هر شرکت خودروسازی ممکن است متفاوت باشد اما معمولا باتری خودروهای برقی به مدت ۸ سال و تا حدود ۱۶۰۰۰۰ کیلومتر، شامل گارانتی می‌شوند.

در مدل‌های سال ۲۰۱۵ و قبل از آن، تنها ۱۳ درصد از رانندگان، تعویض باتری خودروی برقی خود را گزارش کرده‌اند. این رقم با توجه به پیشرفت تکنولوژی در تقریبا ۱۴ سال گذشته، بسیار قابل توجه است.

البته با رعایت نکاتی مثل نگهداری میزان شارژ در محدوده ۲۰ تا ۸۰ درصد یا اجتناب از پارک خودرو در دماهای بسیار گرم یا بسیار سرد نیز می‌توان طول عمر باتری را افزایش داد. در مقاله طول عمر باتری خودروهای برقی چقدر است؟ عوامل موثر بر تخریب باتری را توضیح داده‌ایم. با مطالعه این مطلب می‌توانید با نکات دیگر افزایش طول عمر باتری خودروهای برقی نیز آشنا شوبد.

بررسی گارانتی باتری

برخی از دارندگان خودروهای برقی معتقدند که باتری خودروهای برقی به طور ناگهانی از کار خواهند افتاد و به این دلیل که باتری‌ها قطعاتی بسیار گران‌قیمت هستند، تعویض آن‌ها هزینه‌های بسیاری را به همراه دارد.

در صورتی که باتری خودروهای برقی با برخورداری از سیستم مدیریت هوشمند، سلامت و عملکرد باتری را تحت نظر دارد و از کارکرد درست آن اطمینان حاصل می‌کند. علاوه بر این، باتری این نوع خودروها اغلب شامل گارانتی می‌شوند و از سمت شرکت خودروسازی، قابل تعویض هستند.

یکی از راه‌های فهمیدن عمر موردانتظار باتری خودروی برقی این است که ببینید خودروسازان تا چه مدت زمانی برای باتری این خودروها گارانتی در نظر گرفته‌اند. فرقی ندارد که خودروی برقی خود را نو یا دست دوم می‌خرید. در هر دوحالت باید به شرایط گارانتی آن توجه کنید. بسیاری از تولیدکنندگان، علاوه بر در نظر گرفتن باتری برای مدت حداقل ۸ سال، ظرفیت مشخصی از پیمایش را هم در نظر می‌گیرند.

شرایط گارانتی باتری خودروی برقی اسکای‌ول ET5 به چه صورت است؟

خودروی برقی اسکای‌ول ET5 توسط برند نبکا در ایران بازار خودروی ایران عرضه می‌شود. گنجایش باتری این خودروی هوشمند ۷۲کیلووات ساعت محاسبه شده و با هربار شارژ کامل قادر است تا ۵۲۰ کیلومتر مسافت را بپیماید.

باتری اسکای‌ول ET5 ظرفیت شارژ مجدد ۵۵۰۰ تا ۶۰۰۰ بار را دارد و برای ۸ سال یا ۱۵۰.۰۰۰ کیلومتر تحت گارانتی است.

تعویض باتری خودروهای برقی

آیا میزان پیمایش خودروی برقی به مرور زمان کاهش می‌یابد؟

مثل تمام خودروهای دیگر، عملکرد خودروهای برقی هم ممکن است با گذشت زمان، کاهش بیابد. همه خریداران و دارندگان خودروهای برقی باید بدانند ممکن است میزان پیمایش این خودروها با گذر زمان و افزایش سن خودرو، به مقدار کمی کاهش بیابد. خودروهای برقی به نحوی طراحی شده‌اند که عملکردی بهینه داشته باشند، اما همچنان احتمال کاهش ظرفیت باتری وجود دارد.

شرکت Recurrent که بر عملکرد بیش از ۷۰۰۰ خودروی برقی نظارت دارد نشان می‌دهد که برخی از خودروهای برقی مدل اولیه، میزان پیمایش متفاوتی بین ۱ تا ۱۰ درصد را از دست می‌دهند. اما آمار این شرکت طبق تحقیقی که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، این را هم نشان می‌دهد که باتری خودروهای برقی بیش از انتظار مردم دوام می‌آورد. نکته مهم این که این آمار درباره خودروهای برقی قدیمی‌تر است و در حال حاضر پیشرفت‌های باتری خودروهای برقی باعث شده‌اند تا کیفیت نگهداری انرژی باتری به میزان قابل توجهی بهبود بیابد.

کیلووات ساعت را اولویت قرار ندهید

اگر قصد خرید یک خودروی برقی را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که هنگام خرید خودروی برقی، از مقایسه ظرفیت باتری فقط بر اساس کیلووات ساعت خودداری کنید. مشخصات باتری به تنهایی برای ارزیابی عملکرد خودروی برقی کافی نیست. به عنوان مثال یک خودروی سنگین‌تر ممکن است با وجود قدرت موتور بیشتر، کندتر باشد. همانطور که مخزن سوخت بزرگتر لزوما نشانه میزان پیمایش بیشتر نیست.

به همین دلیل توصیه می‌کنیم که هنگام ارزیابی خودروهای برقی، به ویژه در مقایسه مدل‌های مختلف، بر روی معیارهای جامع‌تری از عملکرد خودرو تمرکز کنید.

با خیال راحت از خودروی برقی خود استفاده کنید

درست است که باید در استفاده از خودروهای برقی ملاحظاتی را در نظر گرفت و با توجه به برخی نکات، از باتری خودروی برقی مراقبت کرد. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهند که استفاده منظم از خودروی برقی، به خودی خود باتری را دچار آسیب نمی‌کند. طبق گزارش شرکت Geotab، استفاده منظم از خودروی برقی و بهره‌گیری از تمام قابلیت‌های این خودروها، به معنای افزایش سرعت فرسایش باتری نیست. هرچند که عواملی مثل مسافت، جریان شارژ و تخلیه باتری به طور مداوم می‌توانند تاثیرگذار باشند اما استفاده مکرر از خودرو، به تنهایی نمی‌تواند فشار اضافی بر باتری وارد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *