منابع تجدیدپذیر چراغ امیدی در مواجهه با چالشهای جهانی مثل گرمایش زمین و کمبود سوختهای تجدیدناپذیر هستند و جایگزینی برای سوختهای فسیلی به شمار میروند. انرژیهای تجدیدناپذیر دارای کربن فشرده هستند اما انرژیهای تجدیدپذیر از فرآیندهای طبیعی زمین برای تولید برق استفاده میکنند و انتخابی پاکتر برای تامین سوخت خودروها به شمار میروند. در این مقاله بررسی میکنیم که چرا انرژیهای تجدیدپذیر جایگزین بهتری برای سوختهای فسیلی هستند و چطور ما را به سمت آیندهای بدون آلایندگی هدایت میکنند؟
انرژیهای تجدیدپذیر سالمتر هستند
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، حدود ۹۹ درصد از مردم جهان هوایی را تنفس میکنند که آلودگی آن از حد مجاز کیفیت هوا فراتر است و سلامت آنها را تهدید میکند. سالانه بیش از ۱۳ میلیون نفر در سراسر جهان به دلایل زیست محیطی مثل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند. ذرات ریز و دیاکسید نیتروژن عمدتا از سوزاندن سوختهای فسیلی به وجود میآیند.در سال ۲۰۱۸، آلودگی ناشی از سوختهای فسیلی باعث ۲.۹ تریلیون دلار هزینه بهداشتی و اقتصادی شد که حدودا روزانه ۸ میلیارد دلار میشود. استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر مثل باد و خورشید، علاوه بر کمک به مقابله با تغییرات آبوهوایی، باعث بهبود سلامتی و کاهش آلودگی هوا نیز میشود.
منابع تجدیدپذیر باعث ایجاد شغل میشوند
با سرمایهگذاری هر دلار در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، سه برابر بیشتر از صنعت سوختهای فسیلی شغل ایجاد میشود. آژانس بینالمللی انرژی تخمین میزند که با تغییر رویه به سمت استفاده از منابع تجدیدپذیر منجر به افزایش کلی مشاغل در بخش انرژی خواهد شد. در حالی که ممکن است تا سال ۲۰۳۰ حدود ۵ میلیون شغل در تولید سوخت فسیلی از بین برود، پیشبینی میشود که ۱۴ میلیون شغل جدید در بخش انرژیهای پاک ایجاد شود که به افزایش خالص ۹ میلیون شغل منجر میگردد.
علاوه بر این، صنایع مرتبط با انرژی، به ۱۶ میلیون کارگر دیگر برای انجام وظایفی مثل ایفای نقشهای جدید در تولید وسایل نقلیه برقی نیاز دارند. به این معنا که تا سال ۲۰۳۰ در مجموع بیش از ۳۰ میلیون شغل در زمینه انرژیهای پاک، بهرهوری و فناوریهای کمآلاینده به وجود میآید.
منابع سوخت تجدیدپذیر هرگز تمام نمیشوند
همانطور که اسم آن مشخص است، انرژیهای تجدیدپذیر از منابعی به وجود میآیند که پس از مصرف شدن، به طور طبیعی و با سرعت کافی دوباره جایگزین میشوند. مثل نور خورشید، باد، آب، امواج دریا و انرژی زمین گرمایی. انرژیهای تجدیدپذیر، منابع طبیعی را مستقیما به برق تبدیل میکنند اما استخراج زغالسنگ، نفت و گاز طبیعی، به شبکههای گسترده ماشینآلات سنگین، ایستگاههای پردازش، خطوط لوله و حملونقل نیاز دارد. علاوه بر این، دستیابی به منابع بسیاری از سوختهای فسیلی سختتر و گرانتر خواهد شد که در نهایت به تخریب زیستگاههای طبیعی و خسارات مالی قابل توجهی منجر میگردد. اما در مقابل، انرژیهای تجدیدپذیر هرگز تمام نمیشوند و استفاده از آنها به زیستگاههای طبیعی آسیب نمیزند.
میزان انتشار کربن انرژیهای تجدیدپذیر صفر است
شاید مهمترین مزیت انرژیهای تجدیدپذیر این باشد که هیچگونه گاز گلخانهای یا آلایندههای دیگری را انتشار نمیدهند. در صورتی که نیروگاههای زغال سنگ به ازای تولید هر کیلووات بر ساعت برق، حدود ۹۹۷ گرم دیاکسید کربن تولید میکنند ولی پنلهای خورشیدی و توربینهای بادی اصلا آلایندگی تولید نمیکنند. در حال حاضر ما تلاش میکنیم تا جهان را کربنزدایی کنیم و از منابعی استفاده کنیم که به کنترل گرمایش جهانی کمک میکنند، به همین دلیل انرژیهای تجدیدپذیر میتوانند گرما، سوخت و حتی امکان سفر هوایی بدون انتشار کربن را در اختیار ما قرار دهند.
منابع سوخت تجدیدپذیر به بهبود کیفیت آبوهوا کمک میکنند
اثرات مخرب سوزاندن سوختهای فسیلی برای تولید برق خیلی بیشتر از گرمایش هوا است و هوایی که تنفس میکنیم و آبی که مینوشیم را نیز آلوده میکند. به عنوان مثال، نیروگاههای زغال سنگ، حجم بالایی از دیاکسید کربن و اکسید نیتروژن (دوتا از قویترین گازهای گلخانهای) را مستقیما در اتمسفر آزاد میکنند. اما علاوه بر این، جیوه، سرب، دیاکسید گوگرد، ذرات معلق و فلزات خطرناک نیز انتشار میدهند که باعث معضلاتی مثل مشکلات تنفسی یا حتی مرگ زودرس میشود. تولید الکتریسیته با سوختهای فسیلی نیز میتواند منجر به آلودگی آبراهها شود. این اتفاق از طریق آلودگی هوا که توسط باران بر زمین میریزد یا با مواد زائد تولیدشده در طول فرآیند تولید، رخ میدهد.
از طرف دیگر، انرژیهای تجدیدپذیر هیچگونه آلودگی، ضایعات یا خطرات آلودگی برای آبوهوا به وجود نمیآورند و این پتانسیل را دارند که هوای آلوده را به آسمانی پاک تبدیل کنند. خودروهای برقی نیز با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به طور قابل توجهی آلودگی محیط زیست را کاهش میدهند. البته در مقاله دیگری درباره تاثیر خودروهای برقی بر کاهش آلودگی هوا به طور مفصل توضیح دادهایم که پیشنهاد میکنیم آن را حتما مطالعه کنید.
نجات زمین با انرژیهای تجدیدپذیر
در دنیایی که تغییرات آبوهوایی و تخریب محیط زیست با پیامدهای نگرانکنندهای همراه هستند، انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان راهکاری اصولی به نیازهای ما در تامین انرژی ظاهر میشوند. برخلاف سوختهای فسیلی، انرژیهای تجدیدپذیر از منابع طبیعی تامین میشوند و تضمین میکنند که استفاده از آنها باعث کاهش منابع محدود انرژی یا تشدید ردپای کربن نمیشود. در حال حاضر با ضرورت فوری کاهش انتشار گازهای گلخانهای و حفاظت از آینده زمین مواجه هستیم. به همین دلیل استقبال از جایگزینی منابع سوخت فسیلی با انرژیهای تجدیدپذیر و استفاده از خودروهای برقی، راهی روشن و امیدوارکننده به سمت محیط زیستی سالمتر و آسمانی پاکتر تلقی میشود.
خودروی برقی نبکا ET5 (اسکای ول)
خودروی تمامبرقی نبکا ET5 (اسکای ول) تمام انرژی مورد نیاز خود را از طریق برق تامین میکند و به همین دلیل با محیط زیست سازگار است. استفاده از خودروهایی مثل اسکای ول باعث میشود تا آلایندگیهای ناشی از خودروهای سوخت فسیلی کاهش بیابند و هوا پاکتر شود. البته لازم به ذکر است که خودروی برق اسکای ول علاوه بر سازگاری با محیط زیست، کارایی بینظیری را نیز ارائه میدهد و تجربه رانندگی منحصر به فردی را برای شما به وجود میآورد. این خودرو توسط شرکت نبکا که حاصل سرمایهگذاری مشترک شرکت مپنا و صنایع خودروسازی کرمان است، در ایران عرضه میشود. ما در شرکت نبکا امیدواریم که اسکای ول آیندهای روشن و پایدار را در حملونقل ایران رقم زند و همه بتوانند از لذت تنفس هوایی پاک و بدون آلایندگی را در اختیار همه شهروندان قرار دهد.